Slapen

door | 27 maart 2021

Omdat Nina nu opgenomen is en er dagelijks wel een update is, weer het blog wat frequenter. Papa en mama krijgen heel veel appjes. Het is heel fijn, steunend en lief al die berichtjes, maar het lukt ons niet om deze allemaal te beantwoorden. Diegene die bij Nina is, is daar ook echt druk mee en diegene die bij de jongens is, wil ook daar de nodige aandacht aan geven. Plus papa heeft nog zijn werk. De verbouwing is ook nog aan de gang en als er dan nog wat tijd over is, zijn papa en mama heel blij als zij even kunnen zitten en niets doen!

Want jeetje wat is het weer hectisch allemaal!
Nina blijft dit weekend nog slapende. Afgelopen nacht was haar bloeddruk echt veels te laag, 62/23 was laagste. Dit komt door één van de medicamenten. Dus deze werd afgebouwd en uiteindelijk gestopt. Wat goed zou je denken, alleen dat heeft als gevolg dat Nina dan minder diep slaapt. Dus tot 4u was zij wakker! Niet bevorderlijk voor haar dag/nachtritme. En als Nina wakker is, is zij het er niet mee eens dat zij niets kan: haar handen liggen vastgebonden, anders trekt zij de tube uit haar mond/keel. Of zij is zo onrustig dat zij haar infuus er uit wiebelt (gelukkig had zij nog een ander infuus en haar pac). Gelukkig kon zij even wat extra’s van iets anders krijgen, waardoor zij toch weer in diepere slaap kwam.

Vanochtend ook alweer bijtijds wakker en net nadat wij haar helemaal gewassen en verschoond hadden, sloeg de onrust weer toe. Nina had de hele nacht op haar favoriete zij gelegen en er moest gewisseld worden. Ja doei, dacht Nina! Wiebelen, draaien, tube er met de tong uit willen wurmen, sonde uit haar neus trekken (was bedoeld voor ontluchting), pulken aan infuus, uiteindelijk door al dat gewiebel haar pac naald eruit. Dus helaas en nieuwe pac naald zetten en weer het bed verschonen, wat niet echt makkelijk is met iemand erop. Maar goed mama en de verpleegkundigen zijn een goed team samen en waren zo de hele ochtend weer in de weer. Gelukkig had de verpleegkundige geen andere kindjes om voor te zorgen.

Tijdens de artsenvisite is er besloten dat Nina melatonine gaat krijgen voor het slapen gaan. Wellicht op tijd een extraatje als Nina toch niet gaat slapen, zodat zij het dag en nacht ritme goed houdt. Gevaar is anders ook dat zij een delier ontwikkelt, iets wat zij al eerder gehad heeft na sedatie. Ondertussen zuigen de verpleegkundigen nog bakken met slijm uit haar longen, dus de beademing moet nog even zo blijven. Zij zal bij wakker zijn namelijk niet krachtig genoeg zijn om dit zelf op te hoesten.
Verder doet zij het eigenlijk heel netjes. Geregeld ademt zij zelf mee met de kunstmatige beademing, temperatuur is netjes, geen zieker beeld. Antibiotica uit voorzorg gestart, want er waren wederom 3 bacteriën gekweekt die op de loer liggen om aan te vallen.

Nu is zij in rust, papa is onderweg naar het AMC, de jongens mogen thuis gamen en mama gaat zo haar spullen pakken voor weer een nachtje thuis! Morgen is mama er weer lieverd! Welterusten!

Een gedachte over “Slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *