September 2021

door | 1 oktober 2021

De eerste maand met weer de R in de maand. Gelijk een spannende maand. Nina en de jongens gaan weer naar school en dus in contact komen met veel andere kinderen en mogelijk virussen. Nu door de corona maatregelen van de afgelopen maanden, veel virussen binnen bleven, is de kans nu groot met de versoepelingen dat de virussen heel veel buiten gaan spelen! En voor Nina kan dat best gevaarlijk zijn!

Nina maakt een goede start op school, net als de jongens. Van de verpleegkundigen die mee gaan naar school, vernemen wij dat Nina geen tijd voor hun heeft en dat zij haar schoolwerk zeer serieus neemt. Dat is ook thuis te zien, want er worden heel wat letters geschreven. Ook begint het herkennen van de letters nu op verpakkingen, reclameborden, tijdschriften of het boek wat papa en mama ’s avonds voorlezen. Zelfs met tekenen maakt Nina stappen, waarbij de pinguïn door Nina getekend toch echt beter gelukt is dan de poging van mama! Maar volgens Nina heeft zij hier ook al ‘haar hele leven naar uitgekeken’!!!!!

Max doet zo’n flitsende start dat hij in 3 weken van groep 5 naar groep 6 gaat. Vorig jaar kostte het hem veel energie om zich steeds aan te moeten passen aan een ander niveau en de verveling begon toe te slaan. Opgelucht en blij is hij, als zijn nieuwe juf dit zeer serieus neemt en samen met hem onderzoekt wat hij wel en niet kan. En nog opgeluchter is hij als hij naar de lesstof van groep 6 mag doen. Voordeel is dat hij in de combinatieklas van 5/6 zit en zo dus fysiek in dezelfde klas blijft zitten. Papa en mama merken gelijk al positief verschil, Max komt minder mopperig en moe thuis!

Dex is vooral blij zijn vrienden de hele dag te zien! Want daarvoor ga je vooral naar school! Samen met zijn vriend fietst hij elke vrijdagochtend naar een andere school voor wat meer uitdaging. Maar de grootste uitdaging voor de papa’s en mama’s is de jongens veilig op de fiets heen en weer te krijgen. In theorie weten de heren heel goed alle verkeersregels en die volgen zij in praktijk heel goed op, maar onverwachte situaties en inschatten van situaties is nog wel een extra uitdaging!

Eindelijk komt de nieuwe fiets van Nina! Jippie! Nina is er heel erg blij mee, al is het wel nog wennen. Want elektrische ondersteuning lijkt heel fijn en gemakkelijk, maar het is echt puur ondersteuning en het weg fietsen uit stilstand en lange stukken fietsen zijn nog wel lastig. Maar veel oefenen en dan komt dat hopelijk vanzelf goed. Voorlopig nog maar even de duwstang erop, zodat papa of mama mee kunnen duwen waar nodig. Wel jammer dat daardoor er nog geen fietsmand op kan, wat Nina zo graag wilt. Maar er is inmiddels ook een tandem, waarbij Nina voorop kan trappen. Sturen doet diegene die achterop zit, maar Nina geniet ook hier volop van!

Half september gaan wij met het gezin een dagje uit naar Julianatoren. Dit is op uitnodiging van SKOV (Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen) en zij noemen het Dolle Dingen Dag! Vorig jaar verheugden iedereen zich al ontzettend op deze dag, maar helaas lag Nina toen in het ziekenhuis. Wel zijn wij toen met alleen de jongens gegaan. Maar gelukkig mogen wij op herkansing. Nina baalt wel dat het op een school dag is en daardoor in de middag ook nog zwemmen en dansen mist, haha! Al houdt Nina het wel spannend, door een week vooraf wederom verkouden te worden. Papa en mama waren er al een beetje bang voor. Max had het weekend niet noemenswaardige symptomen van een mogelijke verkoudheid, maar dat zette niet door en stelde werkelijk niets voor. Helaas zijn de virussen toch over gesprongen naar Nina. Maar ondanks dat je bijna een emmer onder haar neus kon hangen, ging zij vrolijk naar school en bleef zij vol energie. En zo vertrokken wij dus met z’n allen naar Apeldoorn. Het was een ontzettend gezellige dag en zelfs Nina is in heel veel attracties gegaan, zelfs een aantal met haar broers en zonder papa en mama. Ook negeerde zij de rolstoel en liep pittig het park door. Nog even op de foto met haar favoriete muis “Julia” en nog mooi geschminkt. Bij het rad draaien zelfs een prijs gewonnen! Moe, maar voldaan naar huis gegaan.

Ondertussen wordt er ook weer hard gesport. Nina kon niet kiezen en volgt nu klassiek ballet en show dance, wat zij beide erg leuk vindt. Ook nog zwemmen bij Heliomare en eerdaags zelfs schoolzwemmen. Dex die heeft weer wat wedstrijden bij de atletiek en grijpt net naast een podiumplek bij de clubkampioenschappen. Hij werd 4de, met dikke tranen als gevolg. Terwijl hij ontzettend vooruit was gegaan t.ov. de voorgaande keren! Maar ja dat wil een jongetje van 10 natuurlijk nog niet zien. Max moest op dezelfde dag uitkomen met de judo voor de clubkampioenschappen. Eerder ontweek hij alle wedstrijden, na 1x een vervelende ervaring hiermee, maar nu ging hij ervoor! En hij werd 3de! Trots als een pauw stond hij te shinen op het podium met zijn beker.
En bij sporten hoort ook weer de jaarlijkse grote clubactie loten, waarbij de verkoop van Max iets minder vlekkeloos verliep. De mannen gingen op de fiets naar hun oom en tante, terwijl mama sporten was en papa Nina in bed legde. Op de terugweg vloog zijn ketting eraf (fiets was net gemaakt, maar blijkbaar zat wiel niet goed vast) en hierdoor kreeg Max ook vliegles! AU! Dex als een speer terug gefietst naar huis om papa te halen. Dex de wacht houden bij Nina en Max was inmiddels opgevangen door hele lieve mensen die zijn wonden schoon gemaakt hadden. Volgend jaar denk ik toch maar modern via de digitale weg de QR code delen met iedereen….

Ook bezoeken we met elkaar nog de kermis van Heemskerk. Maar gaan wij ook nog een middag naar Artis en gaat Nina zelfs een hele dag naar tante Jessica! Nina keek hier ontzettend naar uit. Gelukkig had tante Jessica snel het toedienen van sondevoeding onder de knie en het uitzuigen van slijm. Nu nog een keertje een logeerpartij plannen, met de zuster mee uit logeren! En zelfs Carrot zijn eerste verjaardag werd niet vergeten! Mooie herinneringen dus vast gelegd deze maand!

En zo gaat september vanzelf over in oktober. Zonder 1 ziekenhuisopname, wel met een flinke verkoudheid bij Nina. De oncoloog in het PMC is oprecht blij hiermee, ook gaf zij aan dat de longen van Nina per keer schoner gaan klinken. Nu het lab afwachten om te zien of er wel/geen antistoffen aangemaakt worden die functioneel zijn. Ook ging Nina weer door de MRI, de Zoete Zusjes zijn favoriet bij Nina en de nieuwste vlog keek zij dan ook tijdens de MRI. Helaas was ook ditmaal de MRI te snel klaar. Gelukkig kon Nina het thuis verder afkijken. Al moest zij daar wel lang voor wachten, want corona is duidelijk voorbij. Mama en Nina deden 2 uur over de terugtocht naar huis. Gelukkig was de lange en vermoeiende reis niet voor niets, want de volgende dag laat de oncoloog weten dat de MRI er goed uit ziet en de tumor met de huidige medicatie stabiel blijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *