Laatste maand van het jaar

door | 1 december 2023

Het is zo’n ontzettend cliché maar de dagen, weken, maanden vliegen voorbij!
Een jaar waarin jij zo ongelofelijk hard gegroeid bent. Je voeten die altijd een beetje achterliepen in groei, zijn bezig met een inhaalslag! Gelukkig nu mooie, stevige stappers gevonden. Die jij zelf kan aan en uittrekken, goed kan sluiten, maar die wel hip zijn! Maar ook een leuk kleding setje die mama voor jou kocht aan het begin van het schooljaar en ingenomen moest worden bij de pijpen, dreigt nu al hoog water te worden! Maar wat wordt mama hier blij van! Want dat betekend dat jou lijfje eindelijk tijd heeft om te groeien en niet bezig te zijn met vechten tegen ziekmakende virussen, stoute ballen etc.

En virussen zijn er weer genoeg om ons heen. Verpleegkundigen die toch maar niet komen werken, want ze zijn heel erg verkouden of bij een ander zorgenkindje geweest met corona of een RS-virus. Wat wij kunnen vermijden, vermijden wij nog steeds. Zo lang het niet ten kostte gaat van jou kwaliteit van leven! Want dat vinden papa en mama wel heel erg belangrijk! En nu snotter jij ook wat af! Het zat er al aan te komen, maar nadat jij vorige week wat overprikkeld was geraakt, zette het door. Gelukkig blijft het bij een snotneus en wat zuurstof ondersteuning af en toe. Balen dat dat steeds nodig blijkt te zijn, bij een simpele verkoudheid, want hierdoor ben je best beperkt in je mobiliteit.

Net als de virussen die in deze tijd van het jaar veelvuldig rond vliegen, vliegen ook de prikkels in het rond met alle festiviteiten in november en december. Elke ouder met jonge kinderen zal het herkennen dat vanaf Sint Maarten tot aan het nieuwe jaar het een overkill aan prikkels is. En jou koppie heeft een beetje moeite met al die prikkels, maar gelukkig kunnen we het ook heel goed doseren voor jou en merken wij dat nu je weer wat ouder wordt, je hier ook steeds beter mee om kan gaan. Maar door die virussen en prikkels, heb jij al heel wat feestdagen rond deze tijd gemist in je leven. Hierover heeft mama een blog geschreven voor de Kanjerketting
https://www.kanjerketting.nl/nieuws/blog-lisette-feestdagen-in-het-ziekenhuis

Gelukkig de feestdagen tot nu toe gewoon kunnen vieren zoals het hoort, zonder opnames! En wij duimen heel hard dat dit ook voor de laatste maand van het jaar ons gegund is! Want wij merkten vorige week nog hoe heftig het voor jou is om een feest te missen, in dit geval door een onverwachts bezoek aan het ziekenhuis, de VU dit keer. Want daar was een kinderoogarts aanwezig. Je gaf al een paar keer aan dat je het bord op school zo slecht kon lezen en ook met pianoles waren de noten wel heel erg wazig op het papier. De opticien kon er niets mee en stuurde je door naar de oogarts. Toch wel zorgelijk, want ben je erfelijk behept met de ogen van mama? Zit de tumor in de weg? Of is er iets anders. Voor nu lijkt het erop dat het litteken in je oog door een eerdere beschadiging, ook last heeft van het harde groeien van jou! Want in plaats van een streepje, wordt deze door groei een beetje uit elkaar getrokken en zorgt voor een wazig beeld. Nog even met veel zalven en wat meer controles kijken of dit verbeterd of dat er iets anders moet gaan gebeuren om je zicht weer goed te maken. Dat zorgde bij jou voor heel erg veel stress en prikkels, want hierdoor mistte je mooi het Sinterklaasfeest op papa zijn werk. Gelukkig hadden Sinterklaas en de Pieten wel nog even gewacht, zodat jullie wel nog een cadeautje kregen. Maar veel liever was jij daar de hele middag geweest!

Fingers crossed dus voor die allerlaatste maand van het jaar 2023!
Voor iedereen fijne feestdagen! En mocht je voor de feestdagen nog een passend cadeau zoeken, denk ook eens aan een mooie donatie aan een goed doel. Bijvoorbeeld die voor de Kanjerketting! Deze ketting wordt kosteloos aangeboden aan alle kinderen met kanker. Het is een ketting met een verhaal, een verhaal waar veel verdriet, pijn, angst en woede in zit, maar ondanks dat helpt het de kinderen en geeft het kracht. Ook Nina! Maar deze Kanjerkralen kunnen niet bestaan zonder donaties!
https://www.kanjerketting.nl/nieuws/blog-lisette-feestdagen-in-het-ziekenhuis

2 gedachten over “Laatste maand van het jaar

  1. Dymphy van der Zwan van Abbe

    Ik duim voor jullie dat de feestdagen gezellig verlopen en zonder ziekenhuis bezoek.
    Fijn dat ze aan het groeien is.
    Lieve groet🎄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *