Eindelijk naar huis

door | 26 april 2020

De week begon nog in het AMC op de IC. Vanwege de kap beademing moet Nina op de IC verblijven. Omdat papa en mama eerder niet zulke goede ervaringen hebben met het IC personeel, begint de maandag met een gesprek met de baas. Tijd hebben wij nodig om dit vertrouwen weer terug te krijgen. Helaas zijn er in de 24 uur volgend op dit gesprek weer zoveel foutjes gemaakt, dat papa en mama twijfelen of het vertrouwen nog wel terug komt.
De ochtend starten wij verder met video bellen met juf van school, knutselen met pedagogisch medewerker en steppen door de gang.

Gelukkig mogen wij dinsdag toch naar de kinderafdeling, op voorwaarde dat papa of mama bij Nina slapen. Nu deden wij dit afwisselend toch al, dus geen enkel probleem voor ons. Nina is blij! Ook al is het niet op haar vast afdeling Fauna. Deze is namelijk dicht vanwege corona en samengevoegd met afdeling Sport. Ook mag Nina weer een uurtje naar school in het ziekenhuis!

Helaas blijven de bloedkweken negatief, wat betekend dat er niet aangetoond is waar de infectie door veroorzaakt wordt. Gelukkig gaat het met Nina inmiddels weer veel beter en daarom wordt de antibiotica gestopt en mag zij naar huis. Wel nadat alle betrokken disciplines haar gezien hebben, gelukkig is iedereen enthousiast. Nina wat minder, ze wilt nog niet naar huis, zij heeft nog maar 1 nachtje op Sport mogen slapen!!!!

Thuis gaat het elke dag beter met Nina. Zij geniet volop en doet het super goed. De nachten met verpleegkundige in huis zijn fijn, kunnen papa en mama echt even doorslapen tot de volgende ochtend. De nachten dat er geen verpleegkundige is, slapen papa en mama afwisselend bij Nina. Soms zijn dit rustige nachten, maar soms ook hele onrustige met elk half uur wel een piep van het één of ander.
De maaltijden zijn wel verdrietige momenten voor Nina, want zij merkt steeds meer dat zij niet mag eten. Gelukkig mag zij na de mei vakantie starten bij Heliomare met logopediste voor het slikken. Dat duurt nog wel 2 weken, maar wel goed nieuws!

Thuis vermaakt Nina zich heerlijk met luisteren naar de liedjes van Frozen, haar nieuwe favoriet! Vooral leuk als mama dan gaat dansen! Heerlijk spelen met de boekjes gemaakt door oma of steppen! Vandaag zelfs helemaal naar de brievenbus gestept en nog een klein stukje terug, grof gerekend 1 km! Een hele prestatie! En vanavond in de kamer nog heel veel keren op en neer, nu zelfs zonder hulp van papa of mama. Knapperd!
Ook staat haar mondje niet stil, hele verhalen komen er uit! Broers Dex en Max komen bijna niet meer aan bod als het aan Nina ligt, haha! Zelfs vanavond bij het naar bed brengen bleef zij gezellig kletsen, alleen dan beweegt de kap voor beademing en zit die niet goed! Beetje verdrietig was zij dat zij nu toch echt moest stoppen met praten. In slapen duurde eventjes, want ze bruiste letterlijk nog van de energie, maar nu heerlijk dromen onder toeziend oog van onze verpleegkundige!

‘Mama ik ben een ekster hè want ik hou van glim dingen’

De jongens zijn ook helemaal in hun sas. Vorige week nog druk geweest met school. Max speelt met tante Jessica spelletjes, beige vanuit hun eigen huis. En vanaf vrijdag vrij! En dat met goed nieuws van papa en mama. Deze hebben, na overleg met de artsen, besloten dat zij buiten met vriendjes mogen spelen. De beste vriendjes van de mannen hiervan op de hoogte gesteld en donderdagavond komen er zelfs vriendjes helemaal naar het pleintje toe om te komen spelen. Max is zo blij dat hij vraagt of hij zijn vriendje dan mag knuffelen,…. Veels te laat naar bed, maar ach het is mooi weer, het is vakantie en mag het na al die weken zonder vriendjes! En zo spelen zij nu elke dag bijna de hele dag buiten, Dex heeft de zon in zijn gezicht staan, dus de zonnebrand moeten wij ook echt niet vergeten te gebruiken! Hopelijk blijft het nog even droog weer de komende 2 weken, want daardoor kunnen de mannen met hun vrienden blijven spelen! En na de meivakantie gaan zij weer naar school. Niet elke dag, maar 2 dagen in de week. De andere dagen gaat dan de andere helft van de klas. Zal wel even gek zijn, maar ook wel weer heel fijn! Maar nu eerst VAKANTIE!

Oh ja, en mama heeft ook nog voor kapper gespeeld, met best goed resultaat!

7 gedachten over “Eindelijk naar huis

 1. Jolanda

  Wat zijn wij blij voor jullie. We denken nog iedere dag aan jullie, en leven mee. Hopen dat het goed blijft gaan en jullie lekker thuis kunnen genieten van elkaar.

  Liefs uit Ten Boer.

 2. Jessica

  Lieve familie,
  Wat fijn dat jullie allemaal weer samen thuis zijn.
  Wat zullen de jongens blij zijn dat ze weer mogen buitenspelen. Geniet van elkaar!

  Liefs Jessica & Karim

 3. Petra

  Fijn om deze blog te lezen. Ben heeeeel
  blij voor jullie😊 Een gezellige vakantie😘

 4. marijke kaptein

  Lieve familie,

  wat fijn om te lezen dat Nina weer thuis is.
  En hoe het gaat.
  En super voor de jongens om weer lekker met hun vriendjes te spleen, ze hebben het echt goed volgehouden hoor,
  Hup Dex en Max, beste kanjers.

  Hopelijk vinden jullie u een beetje rust samen, iedereen dik verdiend ook.

  Lieve groet van Theo en Marijke, ouders van Daan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *