Buikgriep

door | 4 oktober 2020

De week begon goed, Nina had geen afspraken in het ziekenhuis staan, dus dat gaf al wat extra rust. Wel had Nina deze week nog een antibiotica infuus aanhangen, waar zij toch best door belemmerd werd.

Woensdag werd een feestdag! Nina (en ook de jongens) mochten verkleed als jonkvrouwen, prinsessen, ridders naar school. Opening van Kinderboekenweek en bekendmaking van de nieuwe naam van de school. Oh nee, het is nu kindcentrum. Nina gaat in haar Elsa jurk naar school, want dat is ook een prinses. De mannen met hun ridder outfit en zwaarden.
Nina had dinsdag verdrietig verteld dat er woensdag bij het feest taart uitgedeeld zou worden, wat overigens een eigen invulling was bleek later maar wel een juiste invulling. Maar ja zij mocht vast geen taart eten. Na overleg met de juf over wat voor taart en welk tijdstip, was het een kwestie van haar chemo een uurtje opschuiven en onder streng toezicht van de verpleegkundige heerlijk genieten van taart!
Ook ging Nina met de klas naar een theatervoorstelling over roze biggetjes! Nina had genoten!

Nina heeft bij therapie een begin gemaakt met een voorleesboek over EMDR, om zo beetje bij beetje uit leg te krijgen waarom zij therapie heeft, welke soorten therapie er zijn en dat zij straks ook EMDR gaat krijgen. Nina vindt het knutselen en spelen wat erbij hoort heel erg leuk, maar van de verhalen wil zij niets weten. Hier zie je duidelijk dat therapie heel erg nodig is. Vandaag vertelde Nina aan de eettafel zelf over therapie, Dex vertelde dat hij dat boekje ook kent omdat deze bij zijn psycholoog staat en al wel eens een hoofdstuk van gelezen heeft. We hebben het over leuke dingen, minder leuke dingen en laatjes in je hoofd waar je deze dingen in opgeruimd worden en dat dit bij Nina bij sommige hele stomme dingen niet zo goed gelukt is. Nina noemt zelf een aantal van die stomme dingen als aanprikken van haar porth a cat, een prik krijgen en de operatie.

Bij de logopediste mag Nina weer een beetje meer uit proberen qua eten. Deze week op het menu kaasstengel en croissant. Mama had zo haar bedenken hierbij, maar het ging ontzettend goed. Wel met strenge toezicht van papa of mama. Maar Nina geniet ontzettend van deze uitbreiding. De volgende keer gaat Nina een donut proberen en op verzoek van de logopediste ook weer eens iets gezonds: paprika! Wordt vervolgd.

Bij Nina in de klas was er halverwege de week een flink buikgriepvirus gaande. Op woensdag was al 1/3de van de klas, inclusief juf thuis met dit nare virus. En zo ging het virus de school door en vloog het zo ook huize Zon in. Mama was vrijdag helemaal gevloerd en lag de hele dag in bed (of op het toilet). Om 17u kwam zij er eindelijk uit, papa sprak zijn verbazing erover uit dat mama de hele dag in bed kon liggen. Tot de volgende dag. Mama was nog niet beter, maar papa was nu ook geveld door het virus en zo lag hij de hele dag voor pampus. Mama probeerde met al haar kracht voor zowel zieke papa als de kids te zorgen. In de ochtend gaf ook Dex aan veel buikpijn te hebben, maar daar bleef het bij. Max die gooide in een aantal sessies zijn hele avondeten eruit. Waarna ook hij nergens meer last van had. Inmiddels voelt iedereen zich langzaam weer beter worden. Helaas nu ook verpleegkundigen aangestoken die vorige week op school mee zijn geweest met Nina, dus helaas gisteren en vandaag geen zuster bij Nina en moeten pap en mama dat doen. Dat doen wij met liefde, maar wel met een beetje weinig energie.

Nu duimen dat wij allemaal dinsdag weer helemaal top fit zijn! Want vrijdag kreeg mama een mailtje met de vraag of wij als gezin zin hadden om dinsdag mee te gaan naar de Efteling. Dit wordt georganiseerd door een organisatie voor kinderen met kanker. Tijden terug hadden wij ons opgegeven, maar er was geen plek voor ons. Maar nu omdat er een gezin uitgevallen is en Nina helaas niet naar Julianatoren mee kon, gaan wij uiteraard graag mee! Ohja en als er toch geduimd wordt, dan ook graag voor een beetje droog weer ;-)!

Het was dus weer een bewogen week zo met het buikgriepvirus. Eén ding werd papa en mama wel nog meer duidelijk, corona virus kunnen wij echt niet gebruiken. Dit buikgriepvirus was 1 dag heel heftig en daarna nog even een goede dag met naweeën. Het coronavirus duurt langer en zelfs de milde variant is heftiger dan een buikgriep. Nu was het al moeilijk om voor Nina te zorgen, voor elkaar te zorgen, voor de jongens te zorgen. Laat staan als het nog heftiger is! Dus lieve mensen, houd je aan de richtlijnen! Houdt afstand, gebruik een mondkapje op de juiste manier en bij klachten blijf thuis (en laat je testen)! En doe je het niet voor jezelf, doe het dan om ons als gezin te beschermen! Want papa en mama komen bijna nergens (nauwelijks in winkels, nauwelijks bij bekenden op visite etc), maar de jongens spelen nog wel bij vriendjes, gaan naar sport en dat willen wij ze (nog) niet verbieden!

Een gedachte over “Buikgriep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *