Against Cancer

door | 27 oktober 2019

De week begon anders dan gedacht. Een vriendin belde, ze was trotse tante geworden van een nichtje. Het nichtje heeft gevochten voor haar leven, maar vlak na de geboorte is zij helaas overleden. Dit verhaal greep mij meer aan dan ik had verwacht. De papa en mama van dit lieve kleine meisje zullen nooit mooie momenten ervaren met hun dochter, haar niet zien opgroeien en nooit haar eerste woordjes horen zeggen.
Ondanks de nare dingen die Nina moet ondergaan in haar gevecht om te mogen blijven leven, ondanks de fysieke en mentale stress klachten die wij als ouders ervaren hierdoor, wij mogen wel elke dag genieten van mooie momenten met Nina. Wij zien haar opgroeien en staan vaak versteld van haar wijze woorden, haar uitspraken, haar vragen.
Deze week extra bewust geweest dat wij van elke dag met elkaar kunnen genieten en dat hebben we ook gedaan!
De kaars die wij elke avond branden voor Nina, brandde maandag voor het nichtje van mijn vriendin. Rust zacht lieve Isabel!

En wat hebben wij genoten deze week!

Maandag papa naar zijn werk. Maar Dex, Max en Nina samen met mama naar Hoorn voor een bezoek aan het 20ste eeuw museum. De kinderen vonden vooral het speelgoed waar zij mee mochten spelen erg leuk. Zelf genoot ik van herkenning bij veel dingen als bijvoorbeeld de ‘brood snij la’ uit de keuken van mijn oma. Er was een thema over ridder Ivanhoe, waarbij je met alles van ridders kon spelen. Maar ook mocht je een dolk, zwaard of schild beschilderen. De kinderen hebben genoten en mama ook!

Dinsdag en woensdag deden wij rustig aan. Wat boodschappen doen, lekker spelen en… koffers inpakken.

Want donderdag vertrokken wij vanaf station Beverwijk met een grote touringcar richting Duitsland. Wij gingen, samen met nog zo’n 35 gezinnen, mee met ‘Against Cancer’ voor een vierdaagse reis. Net voor de Duitse grens met alle 4 de bussen geluncht. Daarna door naar ons van der Valk hotel in Gladbeck. Na ingecheckt te hebben, even spullen in de kamer zetten, op naar de eetzaal voor het diner. De jongens begonnen met toetjes, daarna nog iets van patat en een worstje. Groente sloegen ze over. En zo ging het 3 avonden lang! De jongens maakte al snel vrienden met andere kinderen en vermaakte zich prima. Lachen, gieren en brullen met een goochelaar clown. Nina had een mooie roze glitter tattoo op haar arm, daar toverde hij een lichtje uit. Haar gezicht, onbetaalbaar! Moest zij nu lachen of huilen?

Na een nachtje slapen en een goed ontbijt, reden wij met de bus naar Moviepark! Nina heeft vooral genoten van het paw patrol gedeelte, de ontmoeting met Skye (en later nog eens). En terwijl zij ook een tijdje met 2 lieve vrijwilligsters het park rond ging, gingen papa, mama, Dex en Max even een rondje achtbanen en de wild waterbaan. Uiteindelijk gingen we om 18.00 uur toch echt met de bus weer terug. Nina haar weekend was nu al een groot succes, haar ontmoeting met haar grote heldin Skye! Maar niets vroeg naar bed, na het eten even knuffelen met Bikkel (de mascotte van Against Cancer) en gingen de vrijwilligers nagels lakken, glitter tattoos zetten, kleuren etc. Nina ging de nagels van papa en mama lakken en de jongens lieten zich versieren met prachtige plaatjes. Maar uiteindelijk was het toch echt bed tijd!

Zaterdag ochtend ging de wekker wel heel vroeg. Want na het ontbijt moesten we anderhalf uur in de bus voor… Phantasialand! Hier wachtte Bikkel ons op en daarna snel beginnen aan de attracties. Draaimolen met 2 verdiepingen, slagroom schieten naar de muisjes waarbij Dex één van de vrijwilligers mee had gevraagd, indoor achtbaan en uiteraard outdoor achtbanen. Helaas waren de wat spectaculairdere achtbanen en waterbanen vanaf een lengte van 140 cm, Max was net te klein en Dex was zo solidair dat hij dan ook niet ging (of durfde hij toch stiekem niet?). De wachttijden waren vandaag erg lang en we moesten echt keuzes maken in waar wij in gingen. Maar dankzij wederom de vrijwilligers kon dat ook even, omdat Nina maar wat graag met hun op stap ging. Een tweede dag pretpark hakte er wel in, vooral Nina had het zwaar. En ook nu was het niet na het eten naar bed. Nu was er nog een bingo en loterij gepland. Gelukkig allemaal prijs en dan was het toch echt bed tijd. Niet lang daarna, nadat de koffer weer ingepakt was, gingen ook wij slapen.

Zondag een uurtje langer door de wintertijd. Dat konden wij goed gebruiken. De kinderen genoten van hun laatste ontbijt buffet in het hotel: cake, donut, croissant, eitjes, broodjes hagelslag, lekker drinken en je kon gewoon alles pakken! En als of we nog niet genoeg verwend waren door de organisatie, was er nog een verrassing na het ontbijt: Rubble en Skye kwamen nog even langs! Nina was duidelijk ontroerd en vond het super spannend, wat wilde zij Skye graag knuffelen, maar papa of mama moest wel echt haar vasthouden. Nina liet ook vol trots haar rolstoel waar Skye op staat zien aan Skye en Nina bleef maar in mijn oor fluisteren dat zij zo verliefd is op Skye!

Nadat Nina Skye en Rubble uitgezwaaid had (dat kon heel goed omdat ze in de glazen lift gingen en wij vanaf de trap konden zwaaien), nog een groepsfoto en uitchecken, was het echt tijd om in de bus te gaan. Afscheid nemen van de andere 3 bussen en vrijwilligers deden wij bij de lunch plek. Daarna echt naar huis….

Wat een geweldige 4 dagen waren dit. Uitgerust zijn wij niet, maar wel een heel andere soort vermoeidheid dan normaal. Het was zo fijn om 4 dagen blije gezichten te zien van de kinderen. Wij zijn echt over de top verwend door de organisatie en vrijwilligers van Against Cancer. Ongekend dit! En gelukkig hebben we, en krijgen wij ook nog, heel veel prachtige foto’s als waardevolle herinnering! En zo was een week zonder ziekenhuizen voorbij gevlogen, maar we kunnen nog lang nagenieten. Morgen weer een gewone week. De kinderen weer naar school en Nina ook nog langs het AMC voor haar chemo, want afgelopen vrijdag overgeslagen en ook langs de chirurg voor haar gipsenvoetjes. Hopelijk is dit voldoende genezen en mag het gips eraf. Wordt vervolgd…..

4 gedachten over “Against Cancer

 1. Jolanda

  Super mooie foto’s. Geniet van elk moment. Vreugde en verdriet staat zo dicht bij elkaar.

  Liefs uit Ten Boer 😗

 2. Astrid

  Dat is nog eens een herfstvakantie, wat zie je ze genieten. En wat heb je het weer mooi omschreven.

 3. Petra

  Wat een gave foto’s! Fijn dat jullie heerlijk hebben genoten😊 Wat mooi dat dit georganiseerd wordt😘 Jullie verdienen het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *