VAKANTIE!!!

door | 8 mei 2022

De schone was ligt weer in de kast.
De koffers weer op hun plek.
De troep weer (bijna) opgeruimd.
De broodtrommels liggen klaar.
De vakantie is voorbij en wat voor een vakantie…..

De meivakantie was 2 weken en wat was dat heerlijk! De eerste week thuis, papa moest gewoon werken en mama en de kinderen rommelden wat aan. Maandag met Nina naar het ziekenhuis voor controle en wat fijn dat alle bloedwaarden weer goed waren. Dinsdag naar camping Geversduin met een vriendin en haar kinderen, waar de kinderen eerst even los moesten komen, maar uiteindelijk heerlijk met elkaar speelden. Woensdag allemaal in het oranje over de Koningsmarkt, aten we een oranje tompouce en proosten wij op de verjaardag van onze koning! Donderdag en vrijdag doen we wat boodschapjes, rommelen wat in en om het huis. En in het weekend beginnen wij met het inpakken van de koffers.

Een vakantie naar hotel IJsselvliedt, een prachtig landhuis op een eveneens prachtig landgoed, vanuit stichting Happy Holiday. Een hotel waar al 50 jaar zorgvakantie gehouden worden en waar wij nu uitgenodigd zijn voor een gezinsvakantie. Papa, de jongens en Nina hebben geen idee wat hun te wachten staat. Mama heeft wel een beeld, want 24 jaar geleden kwam zij voor het eerst in dit hotel, maar toen als vrijwilligster. En omdat dit zo ontzettend leuk en dankbaar werk was, ging zij een aantal jaren achter elkaar 1x in het jaar een week als vrijwilligster aan de slag! Maar wat dubbel om dan nu zelf aan de andere zijde te staan.

Maandag werden wij heel hartelijk verwelkomd op IJsselvliedt, de jongens en Nina werden al enthousiast bij het zien van het huis, de rode loper, de mega tuin. Lieve vrijwilligers stonden vanaf minuut 1 voor ons klaar. De koffers werden voor ons uitgepakt en we werden rondgeleid door het huis op een wel hele speciale manier, in stijl van het landgoed. In het huis zijn wij met 7 andere zorggezinnen, gezinnen met een ziek kind/kinderen of zieke ouder. Er is fijn contact met lotgenoten, maar we hebben het niet de hele tijd over de ziekte. We hoeven de hele week niet te koken, tafel te dekken, af te ruimen en we hoeven ook niet te bedenken wat we vandaag nu eens zullen gaan doen. Max zijn tand ging er nog even uit, maar gelukkig vond de tandenfee deze ook in Wezep.

De dag begint elke ochtend met een ‘journaal’. Met veel humor wordt het dagprogramma en het weer van de dag verteld aan de kinderen. Daarna kan de dag beginnen. Dinsdag is vooral creatief. Gipshandjes maken, een deel van een puzzel schilderij helpen inkleuren en domino! Bij dit laatste is de spanning om te snijden. De kinderen zijn veelal vertrokken en doen hun eigen ding. Er wordt onder de volwassenen gelachen, gegild (als er weer een rij stenen om valt), er wordt gespannen gebouwd. Handtasjes zijn verboden, want die blijken de rij stenen weer om te kunnen gooien. Uiteindelijk staat de hele baan en komen de kinderen kijken hoe die omgaat en zo lang als het duurde om hem neer te zetten, zo snel is die helemaal omgegaan. De avond sluiten wij af met veel muziek en eveneens lol. Grote skippyballen, drumstokken, opzwepende muziek en rammen maar. Uiteindelijk moet Nina, met veel tegenzin, toch echt naar bed. Want het is al veels te laat. Niet veel later volgen ook de jongens en daarna ook papa en mama. In de nacht wederom een bezoekje van de tandenfee, ditmaal voor Dex!

Woensdag was een zeer aangename verrassing voor vooral de heren! Een dagje naar de prinses Margriet Kazerne staat op het programma. Na een kort ritje in de auto komen wij aan, worden verwelkomd door heren in het groen, blauwe lucht en een fel zonnetje. We krijgen veel uitleg, maar mogen ook heel veel uitproberen. Ritje in de ‘mattenlegger’, een zeer grote en zwaar vervoersmiddel. Aan de slag met de hijskraan. In een legervoertuig over de hei. Wedstrijdje hangen aan een overal, waarbij mama het gewoon won van papa met wel 2 seconden ;-)! Maar het leukste van alles was wel het schieten in de simulatie ruimte, met pistool, raketwerper, mitrailleur. Vele kippen en cactussen werden geraakt. De jongens waren in extase, Nina wist niet van stoppen en ook papa en mama vonden het wel heel erg leuk om dit eens te doen. Het bezoek sluiten wij af met schatzoeken. Met een metaaldetector over het terrein. Wat hadden ze dat leuk gedaan, overal waren kistjes onder de grond verstopt met leuke aandenken aan deze dag. Nina haar grootste passie is schatzoeken, schatkaart maken etc, dus dit was een schot in de roos. De blijdschap toen Nina haar kist vond was zo voelbaar bij ons allen, dat zelfs de soldaat ontroerd was.
In de avond stonden wij stil bij dodenherdenking, 4 mei! Dex las zijn gedicht, gemaakt op school voor. Een bijzonder moment om zo met elkaar stil te staan. Stil te staan na eerst een bezoek aan onze eigen soldaten deze dag. Stil te staan nu er oorlog is in Oekraïne. Stil te staan bij de strijders in ’40-’45. Stil te staan bij de vrede in ons eigen land vandaag de dag.

Donderdag werd wederom een heerlijke dag! Mama ging na het ontbijt even chillen, ze was tenslotte de ochtend al gestart met een rondje hardlopen, samen met een andere gast en een aantal vrijwilligers. Nina en Max ging vlaaien bakken met de vrijwilligers en Dex vermaakten zich ook prima. In de middag deden wij oud hollandse spelletjes in de zon en sloten de dag af met een gezellige bbq. En terwijl Nina naar bed ging, werden de oudjes uitgedaagd door de jonkies voor een partijtje voetbal. Het ging hard tegen hard, er werd gestreden en vooral heel veel gelachen! Eindstand 7-7! Als klap op de vuurpijl verloor Max nogmaals een tand!

En zo brak de laatste dag aan! De hele dag in het teken van voorbereiding van het galadiner van de avond! Maar ook met een spontaan ingelaste tweede helft, want ja er moest toch nog even bepaald worden wie er nu gewonnen had met voetbal. Er werd een nieuwe scheidsrechter aangesteld, met scheerschuim voor de strepen op het veld. Max was EHBO’er. Mama werd coach van het ‘oudjes team’. Er was publiek, er was ‘pers’, er was catering. Het ging er weer fanatiek aan toe, maar helaas moesten de oudjes het met 14-13 afleggen tegen de jonkies! Tot aan het afscheid op zaterdag ging het er nog over….
Ondertussen knutselde Nina heerlijk aan placemats, slingers etc voor de aankleding van de eetzaal. De nagels werden gelakt. De nette kleding ging aan en aan het einde van de middag verschenen we gezamenlijk op de rode loper. Iedereen zag er prachtig uit! Gedurende het diner konden de kinderen een stukje doen, zo liep Nina met een paar kinderen een prachtige modeshow. Dex las een mooi bedank gedicht voor en Max hield een show met zijn drone.
Na het diner verplaatsten wij ons naar een andere ruimte, waar een zanger lekkere meezingers ten gehore bracht. Nina ging gelijk dansen en genoot voor 10! En als klap op de vuurpijl ontving zij ook nog een Oscar! En terwijl Nina uiteindelijk heerlijk lag te slapen, feesten wij nog even door. Voor papa en mama werd het helemaal laat, maar het was ook zo ontzettend gezellig!

Zaterdag waren alle koffers al weer vroeg ingeladen in de auto. Nog voor het ontbijt, want daarna was het afscheid nemen van elkaar. Wat een prachtige week was dit. Onze dank naar alle vrijwilligers is dan ook ontzettend groot, want dankzij hun was dit een mooie ervaring! De jongens en Nina vonden het ontzettend jammer dat het nu al voorbij was. Een goed teken! En wat het extra bijzonder maakten, was dat dit een vakantie was zonder zuurstof, zonder koorts, zonder overprikkeling, zonder ziekenhuisbezoek of opname, zonder zieke Nina! Yes we hadden het gered!

En zo sluiten wij de vakantie af met moederdag! Mama wordt goed verwend met mooie knutselwerkjes van de kinderen. De grabbelpot van Max is hilarisch, ik mag schoonmaken??? ik mag in de Baron met hem! Maar ik mag ook met hem een middag gamen! Maar vanochtend een heerlijk ontbijt gekregen en voor het eerst met het hele gezin naar de bioscoop! Papa en mama zijn nog wat voorzichtig, zal Nina nog naweeën krijgen van deze week? Maar voor als nog doet zij het heel erg goed! We genieten nog even na van deze week, maar morgen toch echt weer school, werk, huishouden, regeldingen etc. Maar was vooral mama voor de vakantie echt oververmoeid, zo ook tijdens de week, zo voelt zij zich nu ineens energieker. De week was intens, de week was intensief, het kostte veel energie, maar het leverde ook energie op. Hopelijk is het ons gegund om dat nog even vast te houden! Ohja en de volgend tand van Max zit los, wanneer zal die eruit gaan?

2 gedachten over “VAKANTIE!!!

  1. Ilse

    Wat heelijk om te lezen mede dankzij jullie was het een top week veel weken blijven ons bij maar dit was een week met een goude randje, ik hoop jullie weer eens te zien en deze keer hoop ik dat ik een trend heb gezet met mijn roze haren en nina deze trend samen met mij door wil zetten💪🏻. Heel erg bedankt voor de mooie week en de mooie worden.

    Veel liefst ilse

  2. Ria v bekkum

    Wat een geluk om het van de andere kant te bekijken en wat heerlijk dat het allemaal goed ging gr uit Weesp ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *