Update 03 juli 2018

door | 3 juli 2018

Lieve familie en vrienden, hierbij weer een update over Nina. Het is nu 3 maanden na de ok en laatste MRI, waarop gezien werd dat de tumor nagenoeg weg gehaald was. Wat schraapsels bij de hersenstam en nog een geïsoleerd plekje/ balletje in de kleine hersenen, maar het is de meest langzaam groeiende variant tumorweefsel.
Vorige week heeft Nina weer een MRI gehad, alsmede diagnostisch onderzoek vanuit de longarts. Helaas slecht nieuws, de tumor is tegen alle verwachtingen in toch gegroeid. Vanuit de schraapsels bij de hersenstam is het weer soortgelijke grootte gegroeid. Nog geen verbinding met dat balletje in de kleine hersenen en deze plek is gelukkig niet gegroeid. Maar wel heel verontrustend en al zo snel!
Omdat Nina geen klachten (nog) laat zien, is het nu even afwachtend beleid. De neuroloog zal erbij gehaald worden voor verder onderzoek en voor onze vakantie (medio half augustus) zal er weer een MRI plaatsvinden. Daarna weer verder zien, maar wij houden rekening met wederom een operatie op relatief korte termijn.
En dan hadden wij ook nog de uitslag van het diagnostisch onderzoek vanuit de longarts. Deze laat postinfectieuze restschade zien op de longen. Wat mogelijk veroorzaakt is door de vele luchtweginfecties en longontstekingen welke Nina heeft gehad. Dit is blijvende schade. Wel is het zo dat zij tot haar 8ste levensjaar nog gezond longweefsel aanmaakt. Verder zijn er nog wat andere opvallende dingen gezien, die nader onderzoek vragen. Hiervoor zal binnenkort een scopie gemaakt worden (kijkje in de luchtwegen/longen). Nu is het allerbelangrijkste dat wij voorkomen dat Nina een luchtweginfectie of anderszins in dit gebied oploopt, hiervoor blijft zij dagelijks een onderhoudsdosis antibiotica krijgen. Want elke infectie, kan weer voor meer restschade zorgen. Een negatieve spiraal dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *