Rollercoaster aan emoties

door | 10 april 2023

Vijf jaar geleden,, op 15 maart 2018, maakte mama deze foto van jou! Papa en mama hadden een paar uur daarvoor gehoord dat je een hersentumor hebt. In die paar uur was het gekkenhuis. We moesten het nieuws jou en je broers vertellen, zo jong nog en dan al zulk groot nieuws krijgen. We vertelden het familie en nabije vrienden. We spraken uitgebreid met de arts, pedagogisch medewerker, die ons in dit alles ongelofelijk goed begeleiden. Maar na een paar uur was er rust. Papa was met de jongens naar huis. Mama keek naar hoe jij sliep, zo vredig, zo ontspannen! Google gaf aan dat de kans dat jij er over 5 jaar zou zijn niet heel groot was. Gelukkig had Google het mis! De strijd is nog niet gestreden, de bloemenkraal nog niet gehaald! Als we vanaf deze dag hadden geweten hoe de puzzel bij jou in elkaar stak, hadden wij jou waarschijnlijk veel leed bespaard. Maar niets zo ongrijpbaar als een tumor in de hersenen. Maar je bent er nog lieverd! En hoe! Het is niet altijd makkelijk, maar met elkaar lukt het!

Op school kwam KIKA deze week langs. Ze gaven een gastles over kanker bij kinderen, wat veel indruk maakte. Maar wat misschien nog wel de meeste indruk maakte, was de mega lange kanjerketting van jou! Er werd ook verteld over de bloemenkraal, die een kind krijgt als die klaar is met de behandeling en dat er dan vaak een feestje is. Waarop jij de vraag kreeg hoe dat bij jou zat, waarop jij antwoordde: “ik word niet beter”! Een kind van 7 die dat zegt!

En dan Max die uit school kwam met deze tekening, voor de juffen van KIKA, om ze te bedanken voor deze les. Helaas waren ze al weg, maar mama mocht hem via haar socials delen en nog dezelfde avond is die gezien door één van de ‘kika juffen’! Wat een prachtig initiatief van KIKA dat zij deze gastlessen verzorgen. Mama hoopt dat jullie klasgenoten en alle andere kinderen nog een beetje beter snappen in wat voor wereld wij leven!

Vanmiddag een laatste groet gebracht aan een kanjertje! Griep, longontsteking en volledige beademing konden haar longen niet aan. De afgelopen week weer zo met de neus op de feiten gedrukt dat bij jou het kwartje tot nu toe altijd de goede kant op valt, maar dat het ook bij jou een keer verkeerd kan vallen! Elke griep, elke verkoudheid kan ook jou fataal worden. Jij beseft dit sinds deze week heel goed! En zo snap jij ineens veel beter dat het leven echt eindig is…

Een rollercoaster aan emoties dus de afgelopen week! Maar die horen er helaas ook bij een mogen er zijn!
Dus vier het leven, wees lief voor elkaar en maak mooie herinneringen voor nu en later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *