Na zon komt regen???

door | 24 augustus 2022

Even een korte update over onze prinses Nina! Een heerlijke zomervakantie was het! Eerst thuis heerlijk genoten en begin augustus vertrokken wij voor het eerst sinds lange tijd richting Frankrijk! Even los van corona, waren wij daar al lang niet geweest. Want door het ziek zijn van Nina durfde wij niet eerder zo ver van het ziekenhuis te gaan, maar nu dus wel! En wat was het heerlijk!

Op de camping verbleef ook één van onze eigen verpleegkundige. Zij staat daar gewoon 8 weken en om beurten komen haar eigen zorgkindjes naar Frankrijk toe! Wat een verademing, want daardoor durfden papa en mama ook 900 km te rijden! En op de camping ook nog eens aangepaste animatie voor kinderen met een beperking, of zoals bij Nina aandacht voor (medische) zorg. En omdat de animatie van maandag tot en met vrijdag was, 2x 2,5 uur per dag, hadden deze papa en mama ook eindelijk weer eens vakantie! Al was het in het begin wel even wennen!
De jongens maakten in beide weken snel vrienden en die zag je niet tot nauwelijks! Nina ging om 09.55 uur al huppelend met haar rollator richting de animatie, want hallo ze wilde niet te laat komen. Nina genoot van elk moment! Evenals de jongens en papa en mama!

Alleen op dag 14 werd Nina niet tof, koorts, hoofdpijn en moe! Vooral moe! Zo verbrak zij het record van 18 uur slapen! Maar dat maakte wel dat zij daarna zich wat beterder voelde en nog even kon genieten van de laatste middag animatie en de bonte avond! Nina presenteerde deze en deed uiteraard nog een prachtige ballet act samen met haar begeleider! Omdat de nacht daarna ook goed ging, durfden papa en mama het aan om zaterdag vroeg naar huis te rijden zoals gepland. Maar was werd het spannend halverwege! Nina weer zo moe, zeer hoge koorts, veel zuurstof nodig en dan zit je op de snelweg, honderden kilometers verwijderd van huis, bepakt en bezakt! En dus werd het gaspedaal nog wat harder ingetrapt en waren wij in 9,5 uur thuis!

Papa en mama dachten soms wel aan een virus, maar ook wel aan oververmoeidheid en overprikkeling van de toch wel enerverende vakantie! Dus dat kon verklaren waarom Nina op zondag nog steeds zo moe was en veel sliep, maar gelukkig geen koorts meer. Op maandag weer een heel klein stapje in de goede richting gemaakt, maar toch even overleg gepleegd met het AMC. Want de afspraak is dat als Nina een aantal dagen zuurstof heeft en koorts, zonder aanwijsbare reden, wij even contact hebben. Dat werd dus een bezoekje aan het AMC, waarbij Dex direct vroeg of hij ook mee mocht! Max ging namelijk logeren en papa moest werken. Mama denkt dat Dex dat niet snel nog een keer zal voorstellen!

Een lange middag in het AMC werd uiteindelijk een opname op de IC! Een longontsteking! Maar Nina zou Nina niet zijn als de artsen uiteindelijk aan alles gaan twijfelen en zelf niet meer zo goed weten wat er nu eerder was, het kip of het ei! Want inmiddels 3 dagen later en blijkt de longontsteking toch niet zo heel heftig te zijn. Maar wordt Nina wel behandeld voor een bacterie (waar zij drager van is) die weer uit de kweek kwam, maar zien ze ook ineens een huidbacterie. Is die meegekomen met het aanprikken maandag van haar porth a cat? En dus pure pech? Of zat die er al en is die de oorzaak van het ziek zijn? Het vervelende is alleen dat door deze huidbacterie er nu een kans bestaat dat de aanpriklijn gaat infecteren en daar kan Nina heel ziek van worden, maar dat zou ook betekenen dat de lijn vervangen moet worden. Of te wel Nina zal de komende 14 dagen antibiotica moeten krijgen via het infuus! Gelukkig is dit wel een antibiotica die zij middels een cassette die je bij je draagt en aangesloten op de porth a cat, thuis kan krijgen. Alleen krijgt Nina momenteel nog een andere antibiotica en daarover horen papa en mama hopelijk vanavond, dan wel morgenochtend of deze nog door moet gaan. Want als dat zo is, kan Nina niet naar huis. Want 2 antibiotica’s via een infuus thuis gaat helaas niet. Als dat wel zo is, dan kan Nina naar huis zodra de thuis medicatie geregeld is.

En Nina: Die heeft de opknappende lijn van thuis verder doorgezet, nog voor gift 2 van antibiotica 1! Dus soms schiet er bij papa en mama wel door het hoofd “waren we maar niet naar het AMC gegaan”, want was ze dan opgeknapt zonder toeters en bellen? Nina verveeld zich. Mag niet van de kamer omdat zij drager is van een bacterie die gevaarlijk is voor andere kwetsbare kindjes. Nina wil naar huis! Had graag nog een leuke laatste vakantie week gehad. Had graag maandag weer naar school gewild. Wij hopen dat het allemaal kan, ook al is het met antibiotica. Niet ideaal voor Nina, want daardoor is zij nog niet helemaal ‘vrij’. Maar beter dan in het ziekenhuis blijven.

Gelukkig kunnen wij terug kijken op 14 fantastische vakantiedagen in Frankrijk! En gaan wij hier graag nog eens naar terug! Maar mama had zo graag de ‘augustus’ blog willen schrijven met enkel goed nieuws. Met een blog waarin eens alleen maar saaie vakantieverhalen stonden. Een blog dat er eens niets gebeurd in huize Zon. Maar goed, nu eerst zorgen dat Nina weer thuis komt en daarna hebben papa en mama weer even tijd nodig om bij te komen! Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *