Energie

door | 10 januari 2021

Een nieuw jaar, een nieuwe week en weer een nieuwe blog!

Deze week begon Nina met een controle in het ziekenhuis. Omdat haar PAC nog aangeprikt was vanwege de thuis antibiotica, waren wij maandag heel snel klaar. Nu alleen even wegen, meten, bloeddruk, temperatuur, bloed afnemen en in dit geval naaldje eruit halen want de antibiotica was klaar! En zo stonden wij gewoon 30 minuten later alweer bij de auto!

Joepie, snel naar huis, wat hierdoor was Nina precies op tijd thuis om achter de laptop te kruipen voor haar videocall met de klas!
Want deze week gaan de kinderen nog niet naar school, maar is het weer thuisonderwijs. Enerzijds gezellig met z’n vijven thuis. Jongens zelfstandig aan het schoolwerk, maar wel met de nodige vragen tussendoor. Wederom discussie gehad over EI of IJ, nu met Max, vorige keer met Dex. Alles nakijken, discussies over waarom iets fout is of waarom iets niet gemaakt is. Oh jee hoe leg je breuken ook alweer uit? Maar ook gezellig samen fruitje, lunchen etc. Nina heeft wat meer begeleiding nodig, maar gelukkig worden wij vanaf dinsdag ondersteund door de verpleegkundige, die anders op school altijd aanwezig is. Papa op zolder in zijn hok aan het werk, gelukkig een klein kacheltje, anders bevriest hij nog ;-)! En mama die probeert van alles te doen en alles in goede banen te laten verlopen.

Nina wat snotterig dinsdag en ineens een wat oplopende temperatuur. Niet verontrustend hoog hoor, tot 37.7, maar jeetje bij papa en mama zitten de zorgen gelijk hoog. Pffff, uiteindelijk zelfs wat zuurstof gegeven overdag. Papa en mama merken dit ook gelijk in de nacht, net even wat minder goede waarden en oh jee welke kant zal het op gaan. Herstelt Nina of wordt het weer een opname? Wat een spanning. Gelukkig herstelt Nina! Nog wel veel slijm, maar de eerste week zonder opname en welk verkouden doorstaan!

En zo verloopt de week voorspoedig. De jongens spelen na hun schoolwerk met vriendjes of met elkaar. Nina gaat woensdag sinds lange tijd weer naar zwemles. Mama krijgt te horen dat Nina al heel goed op kan blijven drijven zonder hulp en thuis verteld Nina vol trots over ‘potlood – vliegtuig – kikker’ of te wel de schoolslag, ze doet het ook even voor op de grond. Maar dat valt niet mee zonder water ;-)!
Ook komt KIKA langs, laatst al een mooi filmpje gemaakt met beeld van Nina en voice over van de jongens. Nu wederom een mooi beeld van Nina, maar ook van Nina en mama samen. De voice over ditmaal van mama. Eigenlijk kwam het allemaal niet zo uit, maar het doel is om met dit filmpje meer geld op te kunnen halen voor KIKA en dat is waar wij het voor doen!

Nina haar energie neemt toe, zij wandelt graag met haar rollator door het dorp. Heel soms even zitten terwijl mama haar op de rollator voortduwt. Maar Nina geeft aan dat haar voeten zo zeer doen bij het lopen, tja als je schoenen te klein zijn ineens! Nina haar voeten waren 2 jaar lang dezelfde maat en ineens zijn haar voeten gegroeid, wat nu in deze corona tijd? Wij gaan altijd naar dezelfde schoenenwinkel in Haarlem en laat deze nu aan huis komen! Nina geeft op de website aan welke schoenen zijn mooi vindt en zo staat er een mevrouw van de winkel zaterdag in huis met armen vol schoenendozen. Nina koos de allermooiste uit en mama was stiekem jaloers, want deze wil zij ook wel. Helaas niet verkrijgbaar in maat 40! Maar mocht je nog kinderschoenen nodig hebben http://www.barendsschoenen.nl staat voor je klaar! Top service!

Papa en mama merken juist nu dat hun energieniveau beneden nul is. Wat heeft het afgelopen jaar er in gehakt. Elke avond gaan papa en mama vroeg naar bed, zeker papa voor zijn doen. In de ochtend kunnen wij nu door het thuisonderwijs iets later opstaan. Maar de batterij wordt nog niet echt gevoed. Het heeft tijd nodig, maar papa en mama zijn een beetje ongeduldig! Gelukkig nu weer een beetje tijd om te sporten, mama online met clubMariz, en beide in het weekend om beurten hardlopen. En zo is de eerste week in 2021 goed verlopen! Laten wij hopen dat er nog vele als deze mogen volgen!

Een gedachte over “Energie

  1. Astrid

    Wat fijn om te lezen,en idd wat een mooie schoenen ,ook gelachen om de te kleine schoenenmaat gebeurd zo vaak bij kids lijkt wel of ze echt in enen flink groeien.
    Dat jullie weinig energie hebben is zooo logisch en dan ook nog alle kinderen thuis ,hoop echt straks alles naar school dat jullie effe niks moeten ,gewoon niks
    Dikke kuss voor allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *