Driemaal HOERA!!!

door | 29 juni 2020

Deze week begon iets minder goed dan gepland, maar ja dat gebeurt met enige regelmaat in huize Zon! Eerst maar op naar het AMC om de porth cat aan te prikken en met antibiotica voor de eerst 2 dagen naar huis.
Gelukkig was Nina nog op tijd terug om nog even 2 uurtjes naar school te gaan. Vandaag was er namelijk een klasgenootje jarig. En dit jongetje was zo lief om vorige week aan zijn moeder te vertellen dat hij voor Nina een andere traktatie wilde, omdat Nina niet mag eten en dat vond hij zielig! De verjaardag in de klas was al gevierd, maar het jongetje had de traktatie voor Nina goed bewaard, trots kwam zij uit school om te vertellen dat zij ook eindelijk een traktatie had!!!

Dinsdag bijna de hele dag naar school, het lukte net niet om de hele dag te vullen. Maar de dagen worden ook warmer en het vastzittende vocht helpt daar niet in mee. Mama had weer een gesprek op school, samen met school en nog wat instanties over Nina. Nina heeft nog wel de nodige ondersteuning nodig op school, maar cognitief is zij slim genoeg om op het regulier onderwijs te zitten. Daarbij gaan wij er nog steeds vanuit dat de beperkingen tijdelijk zijn. Deels herstellend van de zenuwbeschadigingen en deels door de medicatie. En als je dan hoort dat school Nina cognitief minder sterk vinden geworden, dan gaan je oren wel even klapperen als ouder. Maar nadat mama de uitleg kreeg, moest zij van binnen ook wel een beetje lachen. Nina gaat niet achteruit, nee ze is gewoon veels te slim! Ze weet precies hoe ‘zielig/ onwetend’ zij moet doen, om ervoor te zorgen dat juf haar gaat helpen. Want dat is tenslotte wat zij wilt! Daar moeten wij dus met elkaar in het nieuwe schooljaar hard aan gaan werken, want Nina is wel een prinses, maar in de klas zijn nog meer prinsen en prinsessen!

Woensdag weer terug naar het AMC. Uitslag van de kweken van vorige week binnen en Nina had het rhino virus, of te wel een lekkere verkoudheid. Gelukkig merken wij dat het steeds beter gaat. Bloedwaarden zijn goed, er kan weer met een medicament gestopt worden en ook krijgen wij de rest van de antibiotica mee. Wel balen dat Nina net deze week een aangeprikte porth a cat heeft, want nu kan en mag zij niet in het zwembad. Maar gelukkig is op het trappetje zitten en mama en papa nat spuiten ook erg leuk, uiteraard geholpen door de jongens en hun vriendjes!

Donderdag gaat mama een paar uurtjes mee naar school voor achter de schermen ondersteuning te bieden, maar dat is niet zo’n succes. Want het liefste wilt Nina bij mama blijven en dat kan natuurlijk niet. Daarna gelijk door naar Heliomare voor weer therapie. EMDR slaan wij even over, want Nina is conditioneel nu niet goed genoeg en vorige week was het behoorlijk heftig voor haar. Maar gelukkig zijn er ook andere manieren om te verwerken. Ook weer hapjes bij de logopediste en zelfs een slokje limonade! Yes, dat is lekker!

Vrijdag waterpret op school. De heren hebben de dag ervoor al even getest welk waterpistool nu het beste is en ook Nina neemt een waterpistool mee. De heren al in zwemkleding naar school en Nina neemt haar bikini mee! Nina heeft genoten, al vond ze het niet leuk om nat te worden ;-)! En papa en mama gingen ’s avonds even samen naar het strand. De verpleegkundige was iets eerder gekomen om er voor Nina te zijn en opa was er voor de jongens. Jeetje, dat was alweer lang geleden!

En dan is het alweer weekend! Zaterdag heeft de atletiekvereniging van Dex (AV Castricum) een originele sponsorloop georganiseerd, zonder toeschouwers, alleen wij mogen wel even komen. We klappen en moedigen aan, ook gaan wij op de foto voor de krant. Nina vindt het prachtig, op de foto wil zij maar wat graag! En inmiddels is het bedrag op de teller aardig opgelopen! Nu, 2 dagen na de loop, loopt teller nog op en al boven de €2000!!!!

En zondag is het eindelijk zover! Om 7 uur ligt Nina klappend in haar handjes in bed te zingen: ‘Is het al bijna ochtend, krijg ik al bijna cadeautjes?”. Max wacht al sinds 6 februari op zijn verjaardagsfeest. Eerst kon het niet gevierd worden omdat Nina in het ziekenhuis lag, daarna vanwege corona. Nina en Dex zijn volgende maand jarig, maar beide in de schoolvakantie. En daarom is het vandaag groot feest in huize Zon! Taart is in huis, alles coronoproof klaar gezet. Familie in de ochtend, vrienden in de middag, om zo de verspreiding zo groot mogelijk te maken. Soms gaat het wat onhandig en is er niet altijd 1,5 meter afstand. Maar het is feest en de jongens en Nina worden goed verwend met prachtige cadeautjes! De jongens zijn soms de visite wel zat, want die krijgen veel lego en willen gewoon gaan bouwen! Nina loopt de hele dag in haar nieuwe Elsa jurk en glitter schoenen, als een echte prinses. De dag sluiten wij af met nog even kaarsjes uitblazen, want daar waaide het overdag buiten te hard voor. Alle drie gaan ze moe, maar voldaan snel slapen! Het was weer een onvergetelijke verjaardagsfeest!

En door dat feest is deze blog een dagje verlaat, want ook papa en mama waren aardig moe ’s avonds. Vanochtend namen Nina en Dex hun traktaties voor de klas mee naar school, ze hadden er al zin in!
Vandaag en morgen voor Nina nog even een dagje school en dan morgen na school direct door naar het AMC. Nina zal morgen weer gaan herstarten met één van de ‘chemo’. Nu heel hard duimen dat de hypo’s op te vangen zijn, nu zij een 24-uurs sensor heeft en dat andere bijwerkingen haar ook een bespaard blijven. Als alles goed gaat, mag Nina dan vrijdag weer naar huis. Duimen dus, want dan begint ook de vakantie voor Nina en de jongens!

Een gedachte over “Driemaal HOERA!!!

  1. Jolanda

    Wat een feest het is jullie zo gegund. Hopen dat met Nina alles goed gaat en jullie kunnen genieten van een wel verdiende vakantie.

    Liefs uit Ten Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *