De week van de communicatie

door | 13 juli 2023

Deze week is echt de week van de communicatie, of kan ik beter schrijven ‘niet communiceren’????

Medipoint
Dit is het bedrijf waar rolstoel en driewielfiets onder vallen. De fiets is met wat gebreken bij ons gekomen een aantal weken terug. Maar inmiddels waren de onderdelen binnen en zou de monteur van medipoint vorige week dinsdag langs komen. Helaas werd ik op de dag zelf gebeld dat de monteur toch niet ging komen. De onderdelen waren foetsie, verdwenen uit de bak waar ze in horen te liggen. Zucht,….
Maar al snel werd ik gebeld dat het bedrijf #getbikeservice zou komen voor het monteren van de onderdelen. Maandag stond deze meneer veel eerder dan gepland bij ons op de stoep en ging aan de slag met vervanging van de voorlamp. Alleen waar waren de andere onderdelen? Die had hij niet meegekregen, dit was alles.
En maar weer bellen, bellen en nog eens bellen. Vanochtend gebeld voor de statusupdate. De vriendelijke mevrouw aan de telefoon kon mij vertellen dat de balanspedalen besteld waren. Maar hé? Die heeft Nina al. En de versnellingspook? Achterlicht? Verloopje voor ventiel? Nee, die stonden niet in de bestellijst. Wordt vervolgd…

Westfalen
Dan onze zuurstofleverancier. Over hun eigenlijk niets dan goed, maar hun internationale leverancier! Voor de leken onder ons: Westfalen verzorgd de zuurstof voor ons binnen Nederland en doet de vakantie aanvraag voor het buitenland. Deze aanvraag zetten ze uit bij het bedrijf OTS. Vorig jaar met onze vakantie naar Portugal kwam ik er zelf achter dat deze OTS niets had uitgevoerd, ze konden de aanvragen niet aan en bleken zonder dit te communiceren, vele aanvragen geannuleerd te hebben en zo ook die van ons. De avond voor onze vlucht, was het eindelijk geregeld. Nu dus extra op mijn hoede en sinds een maand mail ik wekelijks naar Westfalen voor een statusupdate. Vandaag maar eens gebeld, was toch zo lekker bezig ;-)! En ja hoor, OTS laat het weer afweten. Ze reageren gewoon niet meer naar Westfalen. Nu maar een aanvraag voor zuurstof ingediend bij een andere, veel duurdere, partij. Helaas zijn deze kosten voor onze eigen rekening, want dit wordt niet vergoed door een zorgverzekering. Die vinden dat je dan maar in Nederland op vakantie moet gaan. Gaat toch al snel om kosten rond de €800-€1000. Over die kosten maken wij ons nu het minst druk, als het maar geregeld is voor wij vertrekken.

Mediq
Deze leverancier mag serieus een cursus communiceren voor beginners gaan volgen! Het begint er al mee dat in de bestellijst een tweetal producten niet te bestellen zijn. Is wel vaker zo, mail je en dan zit het alsnog bij de bestelling. Dit keer kregen wij 1 van de 2 niet geleverd, met nul communicatie hierover. Toch maar even contact opgenomen. Oh maar mevrouw u voorschrijver heeft besloten dat u die bij de concurrent moet bestellen. Oké de voorschrijver kan gelijk mee met de cursus communiceren. Maar dan was het evengoed fijn geweest als Mediq dat na het eerste mailtje gelijk had laten weten.
Dan de voeding, die gelijktijdig besteld was en die uiterlijk 11 juli geleverd zou worden. Nou niet dus, dus maar weer achteraan. Mevrouw die is niet voorradig. Maar waarom laten jullie dat dan niet weten???? Maar de mevrouw ging kijken wat zij kon doen en zou voor 17.00 uur terug bellen. Inmiddels zelf al even contact gelegd met de diëtiste over een back-up plan omdat Nina op andere voeding vaak niet goed reageert. Helaas niet terug gebeld, dus daar begon ik vanochtend mee. Nee ik ben niet terug gebeld omdat ze de verwijzer nog niet gesproken hebben, dat stond voor aankomende middag gepland. Zucht en zo zijn wij weer 24 uur verder! De bodem van de doos sondevoeding is al in zicht! Zelf maar aan de diëtiste gevraagd om even met onze vrienden van Mediq te bellen. Voor een week is het nu geregeld! En mocht het volgende week nog niet voorradig zijn, dan wordt ik gebeld, door mijn vrienden van Mediq. Ben benieuwd! Nou ja heb liever dat ze mij niet bellen, want dat zou theoretisch betekenen dat Nina haar eigen voeding er weer is!

En dat zijn dan de 3 grootste ergernissen deze week over instanties/leveranciers waarbij je ziet dat er fouten gemaakt worden omdat er niet goed gecommuniceerd wordt. Ik heb het dan nog niet over school die niet communiceert, de apotheek die steken laat vallen etc etc etc. Ik vul klachten formulieren in, maar krijg eigenlijk nooit wat hierop terug. Ik probeer vriendelijk te zijn om op deze manier goed te kunnen blijven communiceren, maar helaas lukt dat bij mij ook niet altijd vanwege de boosheid.
Konden de instanties/ leveranciers maar eens een dag of een week met ons meelopen. Om het verhaal achter het klantnummer te zien. Als wij een bestelling plaatsen bij een webshop of iets kopen in een winkel, gaan wij terug als het niet goed is gegaan. Dan wordt het snel opgelost en zo niet dan ga je naar de concurrent. Helaas is dat in dit geval niet mogelijk. Verwijzers, zorgverzekeraar en gemeente bepalen met wie zaken gedaan moet worden. En daar hebben wij geen invloed op.

Dus nu maar weer afwachten, geduld hebben, lief lachen, vriendelijk blijven en hopen dat alles weer snel geregeld wordt!

2 gedachten over “De week van de communicatie

 1. Astrid

  T is wanhopig van te worden, dit kost zoveel tijd en energie , en daar kom je pas achter als je er mee te maken heb ,zo verdrietig dit en t hoeft niet zo te gaan gewoon schofftig
  Laat je niet terugbellen maar vraag wanneer je terug kan bellen net zolang tot t in orde is.en dan nog meer geld betalen schofterig.
  Sterkte lieverds

 2. Joyce

  Ohw vreselijk die leveranciers en herkenbaar. Helaas heeft mijn schoonvader met dezelfde partijen moeten bakkeleien over van alles en nog wat voor mijn schoonmoeder met ALS. Gelukkig is hij daar als gepensioneerd manager/ verkoper heel goed in en wil je hem echt niet aan de telefoon hebben als je dingen slecht regelt of niet communiceert. Alsof je als mantelzorger potdorie niet wat beters te doen hebt…
  En de kosten die ze rekenen zijn echt absurd. Als er “medisch” bij staat, gaat de prijs 10 x over de kop. Een beugeltje voor op de elektrische rolstoel voor haar spraakcomputer kostte maar liefst 3000 euro! De rolstoel zelf 10 000 euro en een ventieltje om de banden op te pompen zat er niet bij…rest my case. Vaak genoeg die verdraaide rolstoel moeten duwen omdat de accu bizar snel leeg was.
  Sterkte met deze perikelen, ik ben bang dat hierin niet snel verbetering zal komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *